• Bronzoví Dofáci zdolali výzvy expedície

          • Ako je už zvykom, jún sa na našej škole nesie i v realizovaní expedícií v rámci programu DofE, ktorý na našom gymnáziu pomáha rozvíjať žiakov už neuveriteľných 5 rokov. Tento rok sa expedície zúčastnili štyria odvážni bronzoví Dofáci, ktorých kroky smerovali najprv do Slanských vrchov a neskôr i do oblasti Bachurne a Braniska. Ich cieľom bolo podstúpiť výzvu, zažiť dobrodružstvo a plniť vymedzené ciele. Napriek náročným klimatickým podmienkam boli na expedície pripravení a všetky nástrahy zvládli na výbornú. Týmto zavŕšili svoje polročné pracovanie na svojom osobnostnom raste a v septembri ich čaká slávnostná ceremónia, na ktorej budú zaslúžene ocenení za svoje napredovanie. 

            Fotoalbum

          • Naši gymnazisti putovali do Medjugoria

          • V dňoch 19. – 25.06.2022 absolvovali študenti Gymnázia bl. biskupa Gojdiča spolu s o. Bakom, duchovným správcom školy, Mgr. Sojkovou, Mgr. Rindošovou a Mgr. Mikuláškovou duchovno – poznávací zájazd v Medjugorí, malom mestečku Bosny a Hercegoviny, kde sa od roku 1981 zjavuje Panna Mária.

            Prvou zastávkou na ich ceste bolo známe pútnické miesto v Chorvátsku – Vepric, kde je v panenskej prírode umiestnená socha Lurdskej Bohorodičky. Počas celého dňa si všetci naplno užívali horúce slnečné lúče, morský vzduch a čisté Jadranské more na Makarskej riviére. Podvečer dorazili do Medjugorja, kde sa ubytovali a začali s bohatým duchovným programom, ktorý každý večer prebiehal v areáli Kostola sv. Jakuba apoštola.

            Druhý deň pobytu, modliac sa sv. ruženec, vystúpili na Vrch zjavenia – Podbrdo, a v popoludňajších hodinách navštívili zámoček manželov Patricka a Nancy, kde si vypočuli nádherné svedectvo o tom, ako jediné jedno krátke posolstvo Panny Márie obrátilo naruby život neveriaceho Patricka.

            Skoré ranné vstávanie tretí deň pobytu sa vyplatilo pri výstupe na vrch Križevac, počas ktorého sa spolu Jánom Babjakom, emeritným prešovským arcibiskupom, modlili modlitbu Krížovej cety. Silné dojmy v pútnikoch zanechali aj svedectvá mladých chlapcov z komunity Cenacolo, ktorú založila sestra Elvíra pre mladých ľudí, ktorí podľahli rôznym závislostiam.

            Terezka Gažiová, slúžiaca pútnikom v Medjugorí už 25 rokov, v štvrtý deň pobytu vyrozprávala mladým svoj príbeh a priblížila 5 kameňov v boji proti Goliášovi – Sv.ruženec, Eucharistiu, Sväté písmo, pôst a mesačnú sv. spoveď. Popoludní študenti spolu s pedagógmi navštívili mesto Mostar. Prešli sa jeho historickými uličkami, spoločne sa pomodlili v Katedrále Panny Márie a videli známy Starý most.

            Gymnazisti zakončili svoju púť spoločnou sv. liturgiu, ktorú na sviatok Božského srdca pri spiatočnej ceste na Veprici odslúžil o. Baka.

            Vďační Bohu a Panne Márii za pozvanie na toto zázračné miesto sa všetci zdraví a plní zážitkov vrátili domov, odhodlaní šíriť posolstvo pokoja.

            Fotoalbum

            Foto: Anna Samseliová

          • Život v logistike - diskusia s manažérom

          • Žiakov 3.A a 4.B navštívil branch manažér spoločnosti Dachser, ktorá je jedným zo svetových lídrov v oblasti logistiky a prepravy. Moderovaným rozhovorom spoločne diskutovali o jeho práci, skúsenostiach či biznise ako takom. Pre žiakov to bola veľmi praktická ukážka ako funguje svet obchodu, podnikania ale i plnenia snov po štúdiách.

          • Oznam

          • Oznamujeme rodičom aj študentom, že od 22.6.2022 (streda) – bude školská jedáleň fungovať v riadnom režime. Prosíme, skontrolujte, či ste na stravu prihlásení.

            Ďakujeme.

          • Oznam - jedáleň

          •  

            Oznamujeme rodičom aj študentom,

            že školská jedáleň ešte nebude (do odvolania)

            pripravovať stravu.

            17.6.2022

          • Oznam

          • Vážení rodičia a milí žiaci, oznamujeme Vám, že karanténne opatrenie v školskej jedálni je z rozhodnutia RÚVZ predĺžené do konca tohto týždňa. Pravdepodobné obnovenie prevádzky školskej jedálne je v pondelok 20.6.2022.

          • Oznam

          • Riaditeľ Spojenej školy bl. biskupa Gojdiča oznamuje, že školská jedáleň je od 09.06.2022 (štvrtok) do 15.06.2022 (streda - vrátane) na pokyn RÚVZ v preventívnej karanténe. Z tohto dôvodu žiaci nebudú mať v týchto dňoch zabezpečenú stravu (z obedov budú vyhlásení automaticky). Vyučovanie prebieha riadne podľa rozvrhu.

          • 2. kolo prijímacích skúšok

          • Gymnázium bl. biskupa Gojdiča vyhlasuje 2. kolo prijímacích skúšok pre školský rok 2022/2023. Prihlášky je potrebné podať do 14.06.2022. Viac informácií na telefónnom čísle: +421 917 350 140

          • Biblia očami detí a mládeže

          • V mesiaci máj boli vyhodnotené výtvarné práce súťaže

            „Biblia očami detí a mládeže“,

            do ktorej sa zapojila aj naša žiačka Kristína Krajňáková (3. A).

            Vo svojej kategórii získala 3. miesto.

            Srdečne blahoželáme!

            29.5.2022

          • Oznam

          • Vážení rodičia a študenti.

            V súvislosti s konaním internej časti maturitnej skúšky a v zmysle § 150 ods. 5 zákona  245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov udeĺuje riaditeľ Spojenej školy bl. biskupa Gojdiča žiakom organizačnej zložke Gymnázium riaditeľské voľno  a to na deň  26.5.2022.

            23.5.2022

             

          • Kúzelná fyzika

          • O tom, že aj fyzika môže byť zábavná a očarujúca, sa presvedčili žiaci 6. – 9. ročníka základnej školy a prvých dvoch ročníkov gymnázia počas vzdelávacieho podujatia s názvom Kúzelná fyzika. Dňa 3.5.2022 navštívil našu školu Mgr. Michal Figura, popularizátor fyziky. Vo svojom vystúpení predviedol pásmo experimentov, ktoré nádherne prepojil s rôznymi situáciami z bežného života. Veríme, že aj toto podujatie prispelo k budovaniu pozitívneho vzťahu žiakov k predmetu fyzika, k objavovaniu a chápaniu prírodných zákonitostí sveta, v ktorom žijeme.

            8.5.2022

          • Naše gymnázium bude hostiť asistenta anglického jazyka z USA

          • Na začiatku tohto roka sa naše gymnázium zapojila do výzvy Fulbrightovej komisie s možnosťou získania asistenta výučby anglického jazyka z USA. 

            Po výberovom konaní komisia zložená zo zástupcov Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR a Komisie J. Williama Fulbrighta rozhodla, že v šk. roku 2022/2023 bude na našom gymnáziu pôsobiť asistent výučby anglického jazyka z USA. Z celkového počtu 142 vyhodnotených žiadostí výberová komisia vybrala 12 stredných škôl, ktoré budú hostiť počas školského roka asistenta výučby anglického jazyka.

            Výberová komisia hodnotila celkovú kvalitu prihlášky, prínos asistenta pre školu či možnosti zapojenia asistenta do mimoškolských aktivít.

            Máme veľkú radosť, že naše gymnázium uspelo v konkurencii slovenských škôl a v novom školskom roku tak budú mať naši žiaci jedinečnú príležitosť byť v intenzívnom kontakte s lektorom z anglicky hovoriacej krajiny, a to priamo vo vyučovacom procese ako i v početných mimoškolských aktivitách.

            Ďakujeme Komisii J. Williama Fulbrighta za toto ocenenie a veríme, že prítomnosť odborníka z USA na našej škole ešte viac motivuje našich žiakov v zdokonaľovaní sa v anglickom jazyku, ktorý je nevyhnutnou súčasťou v dnešnom globalizovanom svete.

            Fulbrightov program je jedným z najväčších a najprestížnejších medzinárodných vzdelávacích výmenných programov na svete. Pod vedením vlády Spojených štátov amerických v partnerstve z vyše 160 krajinami sveta ponúka programy pre zanietených študentov, vedcov, umelcov či učiteľov. 

            3.5.2022